Iskustvo na županijskim natjecanjima 2022-ge

Ove godine sudjelovala sam na tri županijska natjecanja: iz hrvatskog jezika, matematike i kemije. Izgled natjecanja jako je sličan. Učenici se okupljaju pola sata prije pisanja ispita u školi održavanja te prvo odlaze u učionice.

Na natjecanju iz kemije bila je prvo prozivka dok smo na matematici i hrvatskome morali pronaći svoje ime na listi učionica. Prvo se ispunjava obrazac, a zatim kreće natjecanje. Za one koji nisu upućeni županijsko natjecanje iz hrvatskog traje 90 minuta, iz kemije 120 minuta, a iz matematike 180 minuta. Nakon natjecanja učenici dobiju sendvič i sok.

Tada komisija ispravlja testove. Žalbe su odmah nakon objave neslužbenih rezultata. Na natjecanju iz matematike žalbe su krenule u 18 sati, 5 sati nakon završetka ispita. Učenici koji su se natjecali na A razini podnosili su žalbe online, a učenici s B razine žalili su se uživo.

Na natjecanju iz hrvatskog jezika objavili su neslužbene rezultate u 19 sati, 7 i pol sati nakon završetka natjecanja, a na natjecanju iz kemije objavili su rezultate u 18:30 sati, 8 i pol sati nakon završetka natjecanja. Državno natjecanje ove se godine ponovno organizira na moru te ću vam se javiti s dojmovima… 😊